Зображення | БК Інвестор

Житло в іпотеку: чим це вигідно і скільки доведеться платити

Світ живе в кредит. Позичені для важливих покупок гроші – не тільки свідчення фінансової впевненості у своєму фінансовому майбутньому. А й ознака життєвої мудрості: взяти кредит – означає купити …час. 

Українці теж починають вірити у кредити. Свідченням оздоровлення цього ринку є поява пропозицій кредитування житла. Найпростіші обрахунки доводять: краще взяти позику і платити, живучи у власному домі, аніж орендувати чуже житло, - пише Волинь24

Будівельна компанія «Інвестор» спільно з «Кредобанком» реалізовують спільну іпотечну програму, якою можуть скористатися покупці житла у житлових комплексах «Інвестора». 

Поспілкувавшись з фахівцями цих компаній, ми знайшли відповіді на найбільш актуальні питання, які цікавлять потенційних покупців квартир.

1. ПРОПОЗИЦІЯ ЖИТЛА В ІПОТЕКУ ВІД БК «ІНВЕСТОР» - УНІКАЛЬНА?

Так, унікальна. Тільки у будівельній компанії «Інвестор» можна купити квартиру в кредит, скориставшись пільговою кредитною ставкою в розмірі 10% протягом першого року кредитування. 

Окрім того, первинне рішення щодо можливості кредитування «Кредобанк» готовий видати за 8 робочих годин. А погодження щодо видачі кредиту – всього за 10 робочих днів. 

2. ЯКИМИ Є ІНШІ УМОВИ КРЕДИТУВАННЯ: ТЕРМІН, СУМА, ПЕРШИЙ ВНЕСОК І Т. П.? 

Перший внесок стартує від 20 % від вартості житла. Якщо клієнт готовий заплатити більше – місячний платіж зменшується. Залежно від вартості квартири, покупцю щомісяця доведеться платити від 3 500 до 8 000 гривень. 

Відсутні щомісячні комісії та інші «приховані» виплати. Оцінюючи платоспроможність клієнта, банк може враховувати доходи не тільки позичальника, а й членів його сім’ї, а також поручителів.

Термін погашення – 20 років. 

3. ЧИ МОЖНА КРЕДИТ ПОГАШАТИ ДОСТРОКОВО? 

Так. При цьому ніяких комісій чи інших «штрафів» за дострокове погашення не буде. 

4. ЩО Є ЗАСТАВОЮ КУПІВЛІ В ІПОТЕКУ ЩЕ НЕ ЗБУДОВАНОЇ КВАРТИРИ?

Заставою може бути або майно покупця (земля чи нерухомість), або житло, яке купують – але у вже зданому в експлуатацію будинку. 

5. ЯКІ ОСНОВНІ ВИМОГИ ОТРИМАННЯ КРЕДИТУ?

Вимоги типові: подати у банк паспорт, ідентифікаційний код та довідку про доходи позичальника, членів сім’ї або поручителя. 

Прийшовши до банку, знаючи площу майбутнього житла, і суму, яку клієнт готовий сплатити в якості першого внеску, за лічені хвилини можна дізнатися, скільки доведеться платити щомісяця. 

6. ЧИМ УНІКАЛЬНІ КВАРТИРИ ВІД будівельної компанії «ІНВЕСТОР»?

Фірмовий «почерк» будівельної компанії «Інвестор» відомий давно. Це велика прибудинкова територія, віддаленість від шумних трас і промислових об’єктів, гарантоване паркомісце (за яке не треба доплачувати), продумана інфраструктура, сучасне і зручне планування квартир, стильне оздоблення будинків, якісні матеріали і дотримання усіх норм енергоефективності. 

7. НАСКІЛЬКИ НАДІЙНІ БУДІВЕЛЬНИК І ПОЗИЧАЛЬНИК?

«Інвестор» – авторитетна будівельна компанія з центральним офісом у місті Луцьку. Компанія працює прозоро і зрозуміло, її проекти добре знані на Волині і за її межами – це будівельні комплекси «Супернова» (Луцьк), «Юпітер» (на межі Луцька та села Липини), «Струмочок»«Сіріус» (село Струмівка), «Оріон» (село Зміїнець), «Парковий квартал» (Ковель). Очолює компанію відомий волинянин, бізнесмен і благодійник Андрій Разумовський, якого без проблем можна зустріти у луцькому офісі на вулиці Коперніка, 13в.

«Кредобанк» створений у Львові та зареєстрований ще у травні 1990 року. У 2015 році «Кредобанк» очолив рейтинг найбільш життєздатних банків України, підготовлений журналом Forbes (Україна). У 2016 році «Кредобанк» посів перше місце у рейтингу надійності депозитів українських банків від агентства «Стандарт-Рейтинг». У 2017 році «Кредобанк» здобув перше місце в номінації «Іпотечний кредит» у щорічному рейтингу «50 провідних банків України», який проводиться інформаційним агентством «Фінансовий клуб». У 2018 році іпотечні кредити «Кредобанку» отримали перше місце у рейтингу найкращих банківських продуктів «Prostobank Awards-2017» від агентства «Простобанк Консалтинг».

8. ЧИ Є УЖЕ КЛІЄНТИ, ЯКІ КУПИЛИ КВАРТИРИ ЧЕРЕЗ ПРОГРАМУ ІПОТЕЧНОГО КРЕДИТУВАННЯ ВІД БК «ІНВЕСТОР» ТА «КРЕДОБАНКУ»?

Так, тільки за перший місяць роботи програми продали 5 квартир. Бажаючих купити було набагато більше, але не всі змогли підтвердити свої доходи документально. До того ж людям заважає зневіра: не всі вірять, що купити житло на таких умовах – справді реально. Але кількість звернень за кредитами на квартири «Інвестора» постійно росте.

Консультували:

директор БК «Інвестор» Андрій Разумовський,

керівник відділу продажів БК «Інвестор» Вікторія Доманська,

регіональний директор ПАТ «КредоБанк» Катерина Фурманюк

За детальною інформацією про купівлю житла в іпотеку звертайтеся: - у відділ продажів БК «Інвестор» (Луцьк, вул. Коперника, 13в, або вул. Цегельна, 28, м. Ковель, вул. Глібова, 8 Б), тел. 096-030-20-10. - до відділення «Кредобанку» (Луцьк, вул. Лесі Українки, 28а), тел.(0332) 77-65-11, моб. 050-506-43-49.