Зображення | БК Інвестор

Луцьк сучасний і майбутній: "Інвестор" взяв участь у неформатній зустрічі. ФОТО

У Луцьку відбулась друга зустріч у рамках проекту «Листи місту».

Четверо спікерів у четвер, 15 листопада, ділились з гостями заходу власними думками про сучасність і майбутнє Луцька.

Це вже друга зустріч такого формату, яка відбулась у розважальному центрі «Промінь». Цього разу учасники паперових листів не писали. Натомість розмальовували карту міста. Лучани могли домалювати ті об’єкти, які вважають за необхідне побудувати.

«Наші спікери – це люди, які вже внесли себе в історію міста, які зробили щось таке, за що їх пам’ятатимуть за десятки-сотні років. Також це соціально активні люди, які допомагають Луцьку розвиватись», - розповіла організаторка заходуЮлія Євпак.

«Перший» записав найцікавіші вислови учасників зустрічі.

Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський:

«Мені, як бізнесмену-будівельнику, дуже хотілося б, щоб у нашому місті була людина, яка має смак і, щоб вона передавала свої бачення забудовникам, тому що ми всі різні і будуємо також по-різному. Щоб вона планувала райони, кольори будівництва».

«Я сподіваюсь, що через 100 років Луцьк матиме гарні, сучасні школи, садочки. Я хочу, щоб місто було безпечним і взагалі не було злочинів, щоб поліції було сумно, бо немає чим займатись».

«Гарантія на наші будівлі – близько 100 років».

Засновниця модельного агентства Grace Model House та Lutsk Fashion Weekend Анна Тріль:

«Багато людей думають, що вони до моди недотичні, кажуть: «Мода – то не для мене». Насправді ж кожен з нас має причетність до моди. Щоранку ви прокидаєтесь і думаєте, що вам одягнути. Ви не народились з цим знанням. Ви дивитесь, як одягаються інші люди, ви дивитесь Інстаграм, Фейсбук».

«Юлія Федецька – це луцька дизайнерка, якою ми пишаємось. Першу свою колекцію вона презентувала на Lviv Fashion Week, її помітили баєри, блогери з-за кордону і запросили на міланський тиждень моди. Зараз вона успішно відкрила свій бутік у Києві».

«Основна проблема луцьких дизайнерів – це страх. Страх через те, чи буде колекція успішною, чи варто її взагалі робити, чи цікава вона буде людям. Саме страх заважає робити багато хороших речей».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Про що говорили лучани на першій зустрічі «Листи місту»

Начальник управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Вовченко:

«Уже роки два з нами не фотографуються».

«Яким буде Луцьк у майбутньому? Сподіваюсь, наші модельєри зроблять нам дуже стильний одяг, будівельники забезпечать житлом і дуже хотілося б, щоб були все-таки повітряні автомобілі».

«Хочеться, щоб люди стали свідомішими. Якщо ми перестанемо красти один в одного, лупцювати один одного, Луцьк стане набагато безпечнішим».

Пастор, режисер студії Pravda PRO Сергій Шараєвський:

«Я вважаю себе нерелігійною людиною, хоча ніби в релігійній сфері, ніби пастор. Для мене віра в Бога та релігія – це відмінні речі. Бог для мене це важлива особистість, а релігія значить дуже мало. Обряди для мене мало значать, для мене важливі стосунки з Богом і людьми».

«В Україні кіно навіть не відроджується, а народжується. І народжується досить якісне. Насправді багато фільмів, які ми дивились на екрані, не принесли прибутку, не відбили касу. Відбили касу ті фільми, які ми подивились і забули або подумали: «А що це було?». Наприклад, «DZIDZIO Контрабас» і «Скажене весілля». «Скажене весілля» побило всі рекорди по касових зборах, тому що дешеве і піпл хаває».

«Я не люблю жанр комедії, тому що при їхній величезній кількості хороших комедій дуже мало. А при величезній кількості драм хороших драм багато. Драма – це не обов’язково щось погане. Драма – це жанр нашого реального життя, це коли є герой, а нам же хочеться бути схожим на якогось героя».

Фото: Роман Домбровський

Друга зустріч «Листи місту»