Зображення | БК Інвестор

Чи вигідно купувати квартиру з ремонтом? Порівняння цін

Для багатьох людей, які купили квартиру, ремонт – омріяна можливість облаштувати житло своєї мрії. Де кожен куточок буде підлаштований під звички господарів і кожна деталь буде розповідати про їхній характер.

Проте, на жаль, найчастіше буває, що процес ремонту перетворюється в обтяжливий і дуже довгий марафон із поїздок в будівельний супермаркет, підбору якісних та не-за-всі-гроші будматеріалів, пошуку майстрів і їхній контроль… Саме тому все популярнішою стає послуга від забудовників - житло з ремонтом, готове до проживання. 

Плюси готових квартир очевидні: економія часу та грошей, адже забудовники мають більше контактів та досвіду, щоб зробити ремонт швидко, обрати якісні матеріали і надійних підрядників за нижчими цінами.

Наскільки великою є ця економія? 

Хто хоч раз робив ремонт у новобудові, знає, що найшвидший ремонт вдасться зробити за пів року. Важливою є площа квартири, проте найчастіше цей процес затягується на рік-півтора.

Стосовно економії грошей, пропонуємо порахувати на конкретному прикладі.

Будівельна компанія «Інвестор» зараз має пропозицію квартири площею 93 м2 з готовим ремонтом. Тут – дизайнерський ремонт, красиві сучасні меблі, побутова техніка і гарне планування із трьома спальнями та двома санвузлами. Усе це входить у вартість – 40 900 грн/м2.

Середня ринкова вартість житла в новобудові і Луцьку та передмісті зараз – 28 000 грн/м2. Тобто, різниця – 12 900 грн/м2, це фактично гроші, які «залишаються» покупцю на ремонт.

Давайте тепер порахуємо вартість ідентичного ремонту, меблів і техніки, які є у цій квартирі. Щоб зрозуміти, скільки б витратила не будівельна компанія, а звичайний мешканець, щоб ідентично облаштувати таку квартиру. 

Отож, КОШТОРИС:

1. Дизайн проект – 112 000 грн

Дизайн-проект – це не просто малюнок, на якому дизайнер зображає, як виглядатиме помешкання. Це – великий пакет документів, який містить плани всіх приміщень, схеми розміщення електроприладів, сантехніки і опалення, експлікацію стелі та підлоги, розгортки стін, схеми дверних прорізів, специфікацію плитки, світильників, сантехніки тощо, 3D візуалізацію майбутнього ремонту та багато-багато інших технічних документів, необхідних для того, щоб почати ремонт.

Ціни на ринку – від 10 і до 100 $/м2. Усе залежить від того, наскільки досвідчений дизайнер буде виконувати роботу (а тому – який результат отримаєте) і від кількості послуг, що входять у пакет дизайн-проекту. Якщо мова йде про послугу ремонту «під ключ», коли дизайнерська компанія бере на себе увесь процес і замовнику не доведеться самому шукати будівельну бригаду та закуповувати матеріали, то ціна буде – від 30 $/м2.

Зображення | БК Інвестор

Ескіз майбутньої кухні-вітальні

2. Оздоблення стін та відкосів - 181 000 грн

Загалом в квартирі 240 м2 стін. Тут виконане шпаклювання, поверху поклеєне скловолокно для запобігання тріщин, зроблена фінішна шпаклівка, а також пофарбовано. Частина стін у вітальні та коридорі (30 м2) додатково оздоблена декоративною венеціанською штукатуркою. Майстри оцінили таку роботу у 116 тис грн, ще 65 тис грн піде на матеріали.

Зображення | БК Інвестор

Частина стіни у коридорі та вітальні оздоблена венеціанською штукатуркою

3. Стеля і ніші для карнизів - 165 000 грн

Стеля змонтована із гіпсокартону, тут також поклеєне скловолокно для запобігання тріщин, пофарбовано і змонтовані декоративні поліуретанові карнизи. Площа виконаних робіт - 112 м2. Робота буде коштувати 87 тис грн, решта – вартість матеріалів.

4. Підлога - 186 100 грн

У всій квартирі на підлозі викладена керамогранітна плитка, також використані МДФ-плінтуси. Вартість роботи – 35 тис грн. Ціна плитки такого типу – від 800 грн/м2, тобто близько 75 тис грн. Додатково у вартість матеріалів ввійде ціна клею для плитки, фуги та плінтусів – щонайменше 15 тис грн.

Також варто врахувати, що у помешканні від забудовника «тепла підлога» є відразу максимум у ванній кімнаті та кухні. Тому до кошторису доплюсовуємо вартість «теплої підлоги» у всій квартирі за середньою ринковою ціною монтажу разом із матеріалами – 650 грн/м2.

5. Електрика - 100 000 грн

Облаштування мережі електропостачання в квартирі – дуже відповідальний процес. Враховуючи, що більшість забудовників здають покупцям квартири лише із підведеною електрикою до квартири, тому прораховуємо повну вартість робіт і матеріалів. Розведення електрики по кімнатах і встановлення щитової – це найдорожчі роботи, які для просторої трикімнатної квартири обійдуться не менше 60 тис грн.

Крім того, електрикам доведеться заплатити за монтаж розеток, вимикачів і світильників. У квартирі, яку оцінюємо – 60 розеток і вимикачів, 26 точкових світильників та 3 люстри в кухні-вітальні. Тож робота обійдеться орієнтовно в 10 тис грн, а самі розетки-вимикачі-світильники-люстри – близько 30 тис грн.

Зображення | БК Інвестор
Зображення | БК Інвестор

Ціна люстри, як у кухні

6. Сантехніка - 164 300 грн

У квартирі – два санвузли. В обох стіни викладені великоформатною плиткою з керамограніту (робота – 20 тис грн, плитка такого типу – не менше 1 500 грн/м2), інші матеріали – 7 тис грн). Також тут виконані роботи із гідроізоляції (10 тис грн). Загалом у санвузлах є 2 душові кабіни із трапом прихованого монтажу, 2 умивальники із тумбочками, велика ванна, 2 унітази з інсталяціями та гігієнічним душем, дзеркала із підсвіткою. Усе це коштує – близько 90 тис грн.

7. Кухня - 100 500 грн

У кухні є змонтований кухонний гарнітур, «острів» із стільцями та великою місткою тумбою, стільці. Виготовити такі меблі під ваші розміри кухні з якісного фасаду та з хорошим гарнітуром буде коштувати не менше 50 тис грн. Якісна сантехніка – ще 10 тис грн.

Рахуємо побутову техніку, яка є в цій квартирі: варочна поверхня і духова шафа Hansa – 18 тис грн, витяжка Ventolux – 2,5 тис грн, холодильник Indesit, який вбудовується в кухонний гарнітур – 20 тис грн.

Зображення | БК Інвестор

Кухонний змішувач з підключенням питної води такого типу коштує від 5 тис грн

8. Оздоблення для вікон -  76 000 грн

Жалюзі на кухонне вікно, тюль та штори на 6 вікон разом із матеріалами та індивідуальним пошиттям обійдуться щонайменше в 76 000 грн.

9. Міжкімнатні двері - 55 000 грн

У квартирі – 5 міжкімнатних дверей, разом із дверними ручками один комплект обійдеться приблизно в 11 тис грн.

10. Вітальня і передпокій - 121 000 грн

Рахуємо меблі і техніку, які розміщені у вітальні та коридорі: диван - 55 тис грн, телевізор – 20 тис грн, дві шафи в коридорі – 46 тис грн.

Зображення | БК Інвестор
Зображення | БК Інвестор

Диван коштує 43 тис грн

11. Клінінг - 8 500 грн

Вартість якісного прибирання після ремонту у Луцьку становить 80 грн/м2. Варто також додати кошти за вивіз будівельного сміття.

12. Ваш час – безцінний

Ми не порахуємо, але ви можете самі зважити, скільки для вас буде коштувати провести день, не заробляючи гроші, а в компанії майстрів-ремонтників.

ЗАГАЛОМ: 1 269 400 грн.

Тобто – 13 650 грн/м2.

Зображення | БК Інвестор

Загальна вартість ремонту вийшла 1 269 400 грн

Отож, підсумуємо.

Є готова пропозиція квартири з ремонтом 93 м2 у Клубному будинку ЖК “Струмочок” з ціною 40 900 грн/м2.

Або ж: є можливість купити “голу” квартиру у новобудові за ціною 28 000 грн/м2, зробити самотужки ремонт за 13 650 грн/м2, тобто отримати ту саму квартиру за 41 650 грн/м2, проте на рік-півтора пізніше.

До речі, важливий момент: ціни пораховані на цей момент, але протягом року ремонту вони будуть лише рости і рости.

Записуйтесь на огляд квартири можна у відділі продажів Будівельної компанії «Інвестор»:

Телефон: 096 030 20 10

Адреса: м. Луцьк, вул. Коперника, 13 (3 поверх)

м. Луцьк, вул. Супутника, 6 а (ЖК «Супернова»)

Сайт: investor.lutsk.ua

Facebook: investorlutsk

Інстаграм: bud.investor