Зображення | БК Інвестор

Чому сучасний дах - надійний захист квартири?

У сучасних новобудовах квартири на верхніх поверхах часто споруджують як елітне житло: це можуть бути дворівневі пенхауси, або ж звичайні мансардні квартири з гарними терасами та чудовим виглядом з вікна. 

З іншого боку, деякі покупці з пересторогою ставляться до верхнього поверху: насамперед, через дах. Негативний досвід радянської епохи знав немало випадків, коли верхні квартири затоплювало дощем, а взимку в кімнатах було набагато холодніше, ніж у сусідів знизу. 

Проте сучасні технології та будівельні матеріали, якими зараз споруджують дахи, давно вирішили всі ці проблеми. Відтоді житло на верхніх поверхах отримало інший статус: найкращого місця в будинку.

Зображення | БК Інвестор

На прикладі ЖК "Амстердам" (с. Струмівка) розкажемо, яким має бути надійний дах.

Спершу варто зазначити, що у цьому житловому комплексі споруджений шатровий дах, перевагами якого є:

  • стійкість до негоди і сильних вітрів,
  • хороший обігрів в сонячні дні,
  • гарний вигляд будівлі,
  • самоочищення від снігу та дощу.
Зображення | БК Інвестор

Отож, конструкція шатрового даху в ЖК "Амстердам" складається з таких елементів:

- Кроквяна система. Для її створення є два способи: скласти традиційний каркас із крокв, стійок, підкосів і затяжок або використати готові кроквяні ферми. У "Амстердамі" поєднані обидва способи.

- Гідроізоляційна плівка. Це важливий елемент якісної покрівлі, який потрібен для тривалого збереження утеплювача та здорового мікроклімату в оселі.

- Контробрешітка - дерев'яні бруси, які монтуються на крокви (уздовж). Завдяки цьому гідроізоляційна плівка не буде торкатися металопрофілю чи іншого покрівельного матеріалу, і утвориться повітряний коридор, який не дозволить, щоб накопичувалась волога та псувалась деревина.

- Обрешітка. На контробрешітку монтується обрешітка: бруси вкладаються перпендикулярно до крокви.

- Покрівельний металопрофіль вкладається поверх обрешітки. Металопрофіль входить до списку найбільш надійних матеріалів для облаштування даху. Цей матеріал витримує високі навантаження та має довгий термін експлуатації. 

- Теплоізоляція з мінеральної вати. Зсередини будівлі між кроквами вкладається утеплювач. Важливо також залишити повітряний проміжок між гідроізоляційною плівкою та мінватою.

- Пароізоляційна плівка вкладається поверх утеплювача також із напуском. При цьому стики паро- і гідроізоляційних плівок обов’язково герметизують.

В ЖК “Амстердам” (с. Струмівка) стартувала акція на квартири із 2 спальнями. При повній оплаті ціна становить 600 $/м2. Таких квартир у будинку залишилося тільки 5.

Детальніше про ці та інші пропозиції запитуйте у відділі продажів Будівельної компанії «Інвестор»:

Телефон: 096 030 20 10

Адреса: м. Луцьк, вул. Коперника, 13 (3 поверх)

м. Луцьк, вул. Супутника, 6 а (ЖК «Супернова»)

Сайт: investor.lutsk.ua

Facebook: investorlutsk

Інстаграм: bud.investor