Зображення | БК Інвестор

Андрій Разумовський розповів про антикризову стратегію "Інвестора"

В умовах карантину і економічної кризи Будівельна компанія «Інвестор» одним з головних завдань ставить закінчити передусім ті об’єкти, що мають високий ступінь готовності та не сповільнювати темпів на вже розпочатих проектах.

Про методи роботи у кризовий період розповів 16 квітня під час онлайн-розмови директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

Він пояснив: попри сподівання на швидкий вихід з кризи його компанія готується до різних варіантів розвитку подій. І, виходячи з цього, розробляє ряд конкретних кроків, аби зберегти темпи роботи.

Читати також: Відділ продажів Будівельної компанії «Інвестор» повністю переходить на онлайн-консультування

Передусім - об’єкти з високим ступенем готовності

«Ми зважили свої сили і на сьогодні готові навіть до сценарію, коли не буде нових угод, а клієнти перестануть вносити передбачені договорама проплати. Відтак ми зможемо розраховувати тільки на наявні ресурси» - уточнює Андрій Разумовський.

«Виходячи з цього ми прийняли рішення максимально пришвидшити темп робіт на об'єктах, які майже готові. Наприклад на «Струмочку» перші чотири лінії таунхаусів готові на 90 %. Залишилося вставити вікна, зробити  фасади і дахи. Тобто ми робимо все, аби це закінчити максимально швидко» - пояснює забудовник.

«Тобто розставляємо пріоритети. Проте це не означає, що на нових об’єктах зменшуватимемо темп. Роботи йдуть за графіком у сьомому будинку у ЖК «Супернова», третьому у ЖК «Парковий квартал» у Ковелі, у 5 та 6-й лініях таунхаусів і на лінії котеджів у ЖК «Струмочок». Просто на більш готових – прискорюємося», - додає він.

Андрій Разумовський уточнює, що пріоритетними є будівництва, які реально здати в експлуатацію найближчим часом. Оскільки сьогодні важко спрогнозувати ситуацію на багато років вперед.

Щодо нового будівництва, то його початок можливий тоді, коли мине пік епідемії та стануть зрозумілими терміни виходу з карантину. 

Читати також: Разумовський розповів, як волинський ринок первинки працює в умовах карантину

«Розуміємо ситуацію клієнтів - і підтримуємо їх»

Водночас забудовник каже: головне сьогодні - моральний стан, настрій людей. 

«Наша позиція така: в нас є угоди, є люди, які нам оплачують куплену нерухомість. Якщо в когось виникають  складнощі - ми їх обговорюємо, при потребі переносимо платежі. Ми повинні зрозуміти ситуацію клієнтів - і підтримати їх» - каже забудовник.

«В час карантину людям і так непросто. У них - часто нестабільний моральний стан. Тому ще й тиснути на них вважаю не зовсім правильним. Саме тому ми не запускали ніяких нових акцій, діють тільки ті, які ми пропонували до карантину» - пояснює Андрій Разумовський.

«Таке  враження, що всі люди розділилися на дві категорії: хтось хоче заробити на ситуації, а хтось думає про майбутнє і взаємодопомогу... Ми вважаємо що в цій ситуації наше головне завдання - підтримати наших друзів, клієнтів і партнерів» – резюмує Андрій Разумовський.

Читати також: Як будівельна компанія «Інвестор» працює в умовах карантину