Зображення | БК Інвестор

Ті, хто будує майбутнє, або БК «Інвестор» в обличчях

Відчуваєш як клубок тепла підіймається з вгору, на обличчі з’являється посмішка - ти підходиш до своєї нової оселі. Тут багато зелені, не чути шуму машин та руху великого міста – спокій. Дво-, чотири-, десятиповерхові будинки; у Луцьку та поруч з ним, різна кількість кімнат та площа квартири – вибір за вами.

Усе це пропонує лучанам будівельна компанія «Інвестор». Це – велика команда професіоналів, яка втілює мрії людей в життя. До того ж, вони надають сотні робочих місць тим, хто живе будівництвом, прагне розвиватися та вдосконалюватися.

Отож, душа компанії - співробітники «Інвестора» про те, як це – вибудовувати для людей комфорт. 

«БУДІВЕЛЬНИК – ЦЕ ТВОРЧА ПРОФЕСІЯ», - МАЙСТЕР ЖК «ЮПІТЕР»

Андрій Поліщук, майстер будівельних та монтажних робіт на ЖК «Юпітер» - чоловік, який постійно «на телефоні» - вирішує питання з постачальниками. 

Ми ж, тим часом, знайомимося із «Юпітером», що знаходиться в Липинах. Тут буде три 4-поверхових (з мансардою) будинків. На першому поверсі – квартири із терасами, обгороджена територія.

«До того часу, поки ми добудуємо Юпітер – вільних квартир вже не буде. Людям подобається – в першій черзі майже немає непридбаних квартир!» - усміхається майстер. 

За його словами, побудувати будинок – складна робота: «Тут потрібно продумати все до дрібнички – від першої закладеної цеглини до останнього саморізика, щоб все було чітко і надійно, на століття». 

Робота Андрію Поліщуку подобається, каже – не зміг би сидіти в офісі. А любов до будівництва – сімейна: дід та обоє дядьків теж працюють у галузі.

«Мені був цікавий сам процес: як покласти цеглину, зробити цементний розчин. Як на мене, будівельник – це творча професія. Найцікавіше – завершальний етап: ти хочеш побачити, що збудував», - ділиться чоловік. 

У «Інвестор» потрапив майже випадково - одного разу йшов по вулиці і побачив ЖК «Казкова оселя» ( ред. - один із проектів, який зводили будівельники «Інвестора»), він вразив Андрія: «Я захотів будувати так само – зайшов і запитав, чи немає роботи. Мене взяли підсобним робітником. З часом, за три роки, я став майстром. «В «Інвесторі» я навчився будувати! Спочатку вмів замішувати розчин, подавав цеглу, а зараз я можу мурувати, бетонувати, вмію керувати людьми».

На звершення розмови майстер додає: «Я радий, що люди обирають нас. Можу дати 200% гарантії, що тут все якісно – в нас тихе місце за містом, хороша екологія, зручне планування та просторі квартири. Мені подобається будувати для людей!» 

«ПРИКОЛЬНО ВІДЧУВАТИ, ЩО ТИ ПРИЧЕТНИЙ ДО ТАКОГО МАСОВОГО БУДІВНИЦТВА У ЛУЦЬКУ!» - МАЙСТЕР ЖК «СІРІУС»

Інший герой нашої публікації чекає нас за містом – у Струмівці. Він - майстер будівельних та монтажних робіт ЖК «Сіріус», Роман Лук’янович.

До «Сіріуса» веде маленька затишна вуличка з одно-, двоповерховими будиночками. Такий собі «дачний райончик». Не дивно, що житловий комплекс знаходиться саме тут, адже це – котеджне містечко. Тут всього 16 таунхаусів, біля кожного з яких - чималий шмат власної території.

«Поки роботи на початковому етапі – зведений фундамент, монтується каналізація, готуються закладки під інші мережі. Паралельно будуємо гаражі», - показує Роман Лук’янович.

«Коли я дізнався, що буду тут працювати, переслав візуалізацію проекту своєму брату в Москву, він теж будівельник. Попросив в нього вгадати, що це таке. Він подумав, що тут живуть футболісти мадридського «Реалу», - сміється майстер. - А коли я розповів, що це будинки в Луцьку, він видав єдине: «у вас, посмотрю, все проекты нехилые». 

До цього чоловік набував будівельного досвіду в Росії та Білорусії. Проте там не подобалося – далеко від дому, знав, що надовго не затримається. 

«На роботу в «Інвестор» прийшов після того, як почув про компанію від знайомого. Робота виявилася справді цікавою. Я стежив за тим, як компанія зростала. Прикольно відчувати, що ти причетний до такого масового будівництва в Луцьку!» - розповідає майстер. 

Головне – команда, - впевнений він. За три роки роботи тут залишилися лише ті, кому майстер може довіряти: «Якщо я звідси поїду, знаю, що тут все буде в порядку. Мої хлопці розуміють мене з півслова. Якщо щось не так, вони завжди прийдуть і порадяться. Ми робимо роботу так, щоб самому спокійно спалося». 

«Будувати подобалося, подобається, і буде подобатися! Відчуваю, що це моє!» - каже майстер.

«ЗАЙМАТИСЯ БУДІВНИЦТВОМ БУЛО МОЄЮ МЕТОЮ», - ВИКОНРОБ ЖК «СУПЕРНОВА»

Ну будівельному майданчику ЖК «Супернова» гамірно – туди-сюди жваво їздить будівельна техніка, крани переносять вантажі, робітники замішують бетон, утеплюють та штукатурть фасад одного з будинків. Поки тут зводять три багатоповерхівки, ще для двох готують котловани.
 

Це – найграндіозніший проект міста. Загалом на "Супернові" буде вісім будинків, по суті - цілий мікрорайон на 752 квартири.

Нас зустрічає Ігор Пех, виконавець робіт, який керує зведенням третього будинку. 
 

Поки рухаємося по території, розповідає про себе.

Будівництвом чоловік займається впродовж десяти років. Все почалося із університету: «Я йшов вчитися цілеспрямовано, займатися будівництвом було моєю метою. Ще під час навчання паралельно працював на будівництві, був звичайним підсобним працівником. Згодом доріс до виконроба».

На запитання «як вам це вдалося?» відповідає: «Я просто виконую свою роботу. Сюди можна потрапити лише завдяки умінню працювати».

Заходимо в один із будинків, - виконроб хвалиться: Це єдиний житловий комплекс в місті, у якому ліфт знаходиться посередині сходового майданчика. «У звичайних багатоповерхівках ліфт прилягає до квартири, і його постійно чути. В нас він окремо і безшумний. Це також комфорт», - ділиться Ігор Пех.

Підіймаємося на дах. «Вау!» - єдине, що приходить в голову, коли бачиш цей краєвид. Тут і Стир, і старе місто із замком Любарта, Лютеранською кірхою... Весь Луцьк як на долоні.

«Місце розташування тут ідеальне: тихо. За вікном – ботанічний сад, завжди можна буде відпустити дітей побігати, чи й самому погуляти з сім’єю», - усміхається чоловік. 

Та гордиться Ігор Пех не тільки своєю роботою, а й людьми, які його зводили: «Я сам набираю команду – проводжу співбесіду, контролюю роботу. І скажу вам однозначно: якби не було такого дружнього колективу – робота була б не такою легкою і успішною».

Та злагоджена робота - заслуга не лише виконавців, а й керівників: «Тут перш за все мені подобається ставлення до роботи. У нас немає ніяких затримок з матеріалами, все будується згідно з графіком та проектом. Просто керівник вміє керувати. Андрій Разумовський (ред. - директор будівельної компанії "Інвестор") щотижня приїжджає до нас нас планірку, вникає в усі деталі роботи, радить і допомагає». 

« ПРАЦЮВАТИ НА «ІНВЕСТОР», ПЕРШ ЗА ВСЕ, - РОЗВИТОК», - КОШТОРИСНИЦЯ

В офісі компанії нас зустрічає усміхнена жінка. Це - інженер з проектно-кошторисних робіт ТОВ «Бетон Брук Сервіс» (ред. - генпідрядник «Інвестора»), Наталія Коломійчук

Її робота – складати кошториси та акти виконаних робіт. «Я знаю технологію всіх робіт "від і до". Кожна будівля має свою вартість. Для того, щоб її визначити, складається кошторис. В ціну закладається зарплата робітників, ціна матеріалів та робота механізмів», - розповідає Наталія Коломійчук. 

У будівельному бізнесі жінка працює півжиття. На роботу в "Бетон Брук Сервіс" прийшла кілька років тому. 

«В мене був вибір – кілька працедавців. Я вибрала цю роботу, адже тут працюють молоді та енергійні люди, які буквально живуть своєю справою. Іншим словом можна було би назвати компанію не «Інвестор», а «Професіонал». Кажуть же ж – твій комфорт вимірюється тим, чи хочеться тобі вставати вранці і йти на роботу. Мені хочеться!», - захоплено розповідає жінка. 

А ще вона мріє купити собі квартиру в одному з будинків «Інвестора» як тільки з’явиться можливість.

Записала Ольга ВІРУК (Волинь24)