Зображення | БК Інвестор

Розпочалось будівництво «Супернови»

Стартував перший важливий етап будівництва житлового комплексу «Супернова», що зводять в районі вулиць Львівської і Потебні у Луцьку. Будівельники залили монолітну фундаментну плиту під першим будинком і розпочинають розкопувати котловани іще для двох.

«Цей процес – надзвичайно важливий у зведенні будь-якої будівлі. Від якості закладення фундаменту залежить надійність усієї конструкції, її довговічність та безпека проживання. На фундаментну плиту під першим будинком комплексу «Супернова» пішло 714 кубів бетону та 45 тон арматури. Будівельники підтвердять, що це – серйозні цифри», – розповів генеральний директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

За трудомісткістю процесу залиття фундаментної плити можна прирівняти до будівництва п’яти поверхів будинку, а за ціною – до зведених 6-7 поверхів.

«Підготовчі роботи тривали місяць, а саму плиту заливали ледь не добу. Розпочали роботи о 6 ранку і закінчили о 2 ночі. Залити такий об’єм бетону – надзвичайно складно, та наші спеціалісти справилися з цим на «відмінно». Зате тепер, коли основа – готова, наступні роботи підуть набагато швидшими темпами», – запевнив Разумовський.

Уже розпочали розкопувати котловани іще для двох будинків «Супернови», тож «бетонний подвиг» невдовзі доведеться повторити для наступних об’єктів.

Нагадаємо, однією із особливостей «Супернови» є те, що кожен під’їзд комплексу буде збудований окремим будинком. Враховуючи, що комплекс будують по сусідству із ботанічним садом та узбережжям Стиру, така унікальність проекту забезпечить неймовірний краєвид із кожного вікна кожної квартири.

Крім того, кожній квартирі забудовник забезпечує паркомісце для автомобіля, а із інфраструктурних зручностей пропонує мінісупермаркет, аптеку, пральню, салон  краси, кафе, спортзал і навіть спеціально збудований дитячий садок.

Житловий комплекс «Супернова» налічуватиме 752 квартири, з яких 463 – однокімнатні, 259 – двокімнатні та 30 – пентхауси. Завдяки такій кількості помешкань, «Супернова» стане домівкою для більше двох тисяч мешканців. Площа земельної ділянки, на якій розташований житловий комплекс – 5,6 га. Така цифра підказує, що комплекс не буде гамірним і надміру багатолюдним: показник густоти населення тут становитиме 314 жителів на гектар (середній у Луцьку – 1000 мешканців на гектар).

Будівельна компанія «Інвестор» надалі обіцяє інформувати про хід будівельних робіт, аби волиняни мали можливість спостерігати за тим, як у Луцьку зводять новий житловий квартал.